Filmtips 12 Dec

Silent Scream (2005)

En grupp collegestudenter ber erbjudna att spendera en helg i deras lärares stuga, belägen på en enslig ö, som tack för deras hjälp i hans forksning. Klassen delar upp sig i tre bilar, varav två av dom åker upp en dag tidigare än den tredje. När den tredje bilen anländer dagen därpå blir det till en nästan tom stuga; Under natten har större delen av klassen försvunnit och dom återstående klasskamraterna hittar snart blod i det snötäcka landskapet runt stugan. Det som skulle ha blivit en flykt ifrån vardagen blir plötsligt en kamp om överlevnad.

Story: 3
Nog för att det är en "independet film", och en slasher därtill, men seriöst, manusförfattaren kunde inte göra klassen dummare än vad dom är.

Atmosfär: 6
Mörker, snö och en galning.

Effekter: 9
Rätt snygg faktiskt, inget som går att klaga på.

Fart: 8
Det är full rulle från början till slut, fast lite väl skrattretande handlingar from time to time.

Slut: 6
Lite oväntat endå

Totalt: 4
Men endå en film man borde se om man gillar gammal hederlig slasher-skräck




Headspace (2005)

En halvcharmig, halvseg och orginell rysare är vad Headspace har att erbjuda. Filmen handlar om Alex Borden, en ung smart kille, för smart  för sitt eget bästa till och med. Hans liv förvandlas snart till ett levande helvete när han själv inser precis hur smart han är; Han kan läsa ut en hel bok på några sekunder, han kan svara på folks frågor redan innan han hunnit höra hela frågan, och han börjar få mardrömmar. Allt detta börjar utspela sig efter den dagen han möter Harry, en konstnär med mästerliga shackkunskaper. När folk börjar försvinna i Alex närhet måste han gräva djupt inom sig själv och i sitt förflutna för att sätta stopp för det helvete som nu är i rullning, men det blir inte lätt, för ondskan är minst lika smart som Alex, och den har många ansikten.

Story: 8
Now this i like

Atmosfär: 6
Ingen kommentar

Effekter: 6
Skapligt snygg film

Fart: 5
En femma om man sitter och väntar på blod, en åtta eller nia om man gillar storyn och är mera intresserad av vad som händer med Alex stackars förstång

Slut: 8
Jag gillade det

Totalt: 6
Kanske inte tidernas bästa rulle, men en bra och djup film iaf




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0