Filmtips 22 nov

Henry: Portrait of a serial killer (1986)

Denna film handlar om den ökände Henry Lee Lucas tragiska liv. Den ger kanske inte den rättvisaste bilden om hur historian verkligen utspelade sig, men det är en rätt hygglig film endå. Henry bor som inneboende hos Otis, och en dag när Otis syster Becky på besök. Hon fattar tycke för Henry och när Otis berättar om Henrys tid i fängelse för mordet på hans mamma blir hennes intresse allt starkare. Genom filmen får vi följa Henrys båda sidor; hans hyggliga alldagliga sida han visar upp mot omvärlden och odjuret inom honom. En natt dödar Henry och Otis en hälare, när priset på tvn dom vill köpa är för högt. Detta drar igång helvetet och morden fortsätter, på nya sätt var gång. Går någon säker för Henry? Svaret på den frågan får du genom att se filmen, eller läsa på om en av Amerikas värsta seriemördare, och största lögnare.





Cannibal Holocaust (1980)

Ett berömt filmteam beger sig till syd Amerikas djuglar för att spela in en dokumentär om infödingarns grymma liv. När teamet aldrig återvänder beger sig Proffesor Monroe ut för att finna dom. Med hjälp av en guide kommer han i kontakt med två av djungels infödingsstammar. Hos en av dessa finner han resterna av teamets filmkameror och deras filmer. När han återvänder till New York för att undersöka filmerna blir han vittne till hur filmteamet mördar, våldtar och torterar dom stackars infödningarna, allt för att skapa intriger till deras dokumentär. Men dom går för långt, på tok för långt och det öde som väntar dom går inte att föreställa sig.

Denna film innehåller scener som förmodligen kan vara stötande för en del av er.. Bara så ni vet!



FIlmtips 21 nov

The dead pit (1989)

Djupt under ett mentalsjukhus utför Dr. Ramzi sina bisarra experiment på sjukhusets patienter, och på dom som kommer i hans väg. Flera år efter hans död anländer Jane till platsen, folk runt omkring henne tycks tro att hon är galen, men hon har en historia att berätta... En historia om hur en kirurg opererade bort hennes minnen och stal hennes förflutna. Ingen tycks tro henne och hon låses in. Men denne kirurg verkar finnas närmare än vad hon själv tror, och han är inte ensam. I sin makt har han en halv arme av blodtörstiga zombisar som är redo att följa hans kommandon.





Friday the 13th Part 8; Jason takes Manhattan (1989)

Jason Voorhees behöver nog ingen närmare pressentation, inte heller fredagen den 13e serien. I denna del av serien tar sig allas våran Jason ombord på ett mindre kryssnings fartyg fyllt med studenter. Ni vet alla hur det går senare?! Inte långt efter avfärden mot New York börjar liken dyka upp, ett efter ett, det ena värre tilltyglat än det förra. Dom få överlevarna vet inte vad eller vem dom har att slåss mot, men dom beväpnar sig för strid. Efter en flyckt ifrån fartyget hamnar dom slutligen i New York, men Jason vill som vanligt inte ge upp så lätt...



Filmtips 20 nov

Body parts (1991)

Efter en svår bilolycka förlorar filmens huvudperson, Bill sin ena arm. En transplantation utförs på Bill och han vaknar upp med en död mans arm som tycks fungera lika bra som hans riktiga gjorde. När han en dag slår sin son utan att kunna kontrollera sin handlingar blir han rädd. Vart kommer armen ifrån? Vem har den tillhört? Han får höra senare höra att hans nya kroppsdel kommer från en av landets värsta mördare. Han får också vetskapen om att hans andra arm, samt båda benen också har räddad folks normala liv via transplantation. Han söker upp dessa människor och finner att även dom har mindre problem med hur deras nya lemmar uppför sig. En dag mördas en av dessa människor, och den nya kroppsdelen skärs bort från kroppen. Någon verkar vara ute efter Bill och hans nya "bröder", frågan är bara vem, och varför?




Werewolves on Wheels (1971)

Långt ifrån en av världens bästa filmer, men en film som har betytt en del för mig under åren.
Jag minns så väl när den gick på tv sent en natt och jag smög upp för att spela in den. Morsan hade väll inte så värst mycket emot alla rysare jag såg, "Men man kunde ju inte spela in alla filmer som gick på tv". Jag fick mig ett rejält skratt när jag såg filmen nästkommande dag. Och den får mig även idag att le.

Filmen handlar om ett MC gäng. Ett gäng råbarkade bråkstakar som en natt kommer i närheten av ett kloster med djävulsdyrkande munkar. När munkarna rövar bort en av kvinnorna i gänge blir det ett hejdundrande slagsmål inne i klostret. När gänget senare är tillbaka på vägarna är det något som inte riktigt stämmer. Nätterna tycks bli obehagligare och obehagligare och dom kan alla känna hur någon iaktar dom i mörkret. När dom sen börjar mördas en efter en förstår dom att någonting är fel, fruktansvärt fel.


Filmtips 19 nov

A nightmare on Elm street 3; Dream warriors (1987)

Alla som INTE har sett "Terror på elm street" filmerna räcker upp en hand... SKÄMS!
Nancy, första filmens huvudperson har i denna film vuxit upp och utbildat sig till psykiatriker, med inriktning på området sömn. Hon tar jobb på ett vårdhem där hon får i uppgift att hjälpa ett gäng ungdomar med sömnproblem. Hon vet vilket helvete dom går igenom, hon vet att om dom skulle somna så finns Freddy där och väntar på dom, redo att ta dom en efter en, eller alla på en gång. Nancy upptäcker en dag att en av flickorna på hemmet besitter en märklig gåva, som kanske skulle kunna förgöra Freddy för gott. Men Freddy är inte redo att ge upp så lätt, och han tänker verkligen inte ge sig utan en strid på hans hemmaplan.




The Mangler (1995)

När jag endå är inne på just Robert Englund (Freddy Krueger), så tänkte jag passa på att nämna en annan bra film med gamle Robban i en av huvudrollerna. Denna gång spelar han den otrevliga Bill Gartley, ägaren till "Blue ribbons tvätteri".
I tvätteriet står en gammal mangel, stor som en ladugård och ondare än fan själv. Ständiga olyckor med dödlig utgång på tvätteriet får polisen John Hunton (Spelad av Buffalo Bill från När lammen tystnar) att fatta misstankar, både mot mangeln och mot Mr Gartley. Han tar hjälp av sin svåger och gräver allt djupare i tvätteriets historia och finner ett mörkt förflutet, innehållande demoner, förbund med ondskan och människooffer. Men har han makten att få stopp för vad som håller på att hända, eller kommer han själv att sluta manglad, pressad och vikt som ett lakan?


Filmtips 18 Nov

Intruder (1989)

Åttiotalets sista bra slasher film? Jo, det kan nog ligga någonting bakom det påståendet.
Pga av den kalasbra bild jag hittat från filmen, så vore ytterligare en presentation av filmen lite overkill. Däremot kan jag passa på att dra lite "onödig" fakta om filmen; Scott spiegel, mannen som gav oss Evil dead 2 står för regi, Sam Raimi, mannen som gav oss Evil dead finns med i rolllistan. Med i rolllistan finns även Bruce campbell, mannen som fick stå ut med alla hemskheter under Evil dead filmerna.

See it!






Madhouse (2004)

Clark är en ung läkarstudent som gör sin praktik på Cunningham Hill, ett illa åtgånget mentalsjukhus. I husets källare sitter dom riktigt svåra fallen, och Clark får kontakt med mannen i cell nummer 44. En dag får Clark syn på en pojke som irrar runt i sjukhusets tysta korridorer, och historierna om att huset är hemsökt sprids. Helt plötsligt och utan några som helst ledtrådar börjar folk att dö, och nyckeln till lösningen på det hela verkar sitta inlåst i cell 44. Clark gräver allt djupare i sjukhusets historia och finner en mörk bakgrund, men frågan är, vem står näst på tur?



Filmtips 17 Nov

(Har varit bortrest i helgen.
Där av inga blogginlägg.)

Twilight zone (1959- 1964)

Dagens första filmtips är faktiskt INTE filmen "Twilight zone" från 83, utan idag vill jag passa på att tipsa om orginalserien som spelades in mellan 1959 och 1964. 156 avsnitt fördelade på 4 säsonger, med en avsnittslängd på 30 minuter (60 min på säsong 4). Kalasbra serie om man frågar mig; Svartvit, spooky och fortfarande med vissa riktigt orginella avsnitt.
1985 till 1989 spelades "The new twilight  zone" in, och sändes i svea-rike under 1990. Dock saknas den charm som den tidiga serien besatt. Så vill ni se djupt in i mänsklighetens sinne, dess rädsla och mysterierna som vår värld besitter, då är Twilight zone en serie för er.




Amityville 1992- It´s about time (1992)

Del sex i denna klockrena serie skräckfilmer.
Jack återvänder hem från ett affärsmöte i Amityville. Med sig hem har en gammal klocka från 1600 talet. Den får sin plats i jacks och hans familj vardagsrum. Men klockan gör mer än bara räknar tiden, sekund för sekund; Det Jack inte vet är att klockan är tillverkad av en nekromantiker från forna dagar , och inom kort börjar folk i familjens närhet att dö, Jack och hans dotter börjar bete sig underligt och tiden börjar hoppa över timmar och sakta ner.
Har Jack fört med sig klockan in i deras hus, eller har han för med sig deras hus in i klockan?


Filmtips 13 nov

Videodrome (1983)

Max Renn, den drivande kraften bakom kanal 83, är ständigt på jakt efter nya och chockerande program för kanalens räkning. En dag snubblar en av hans medarbetare över en illa åtgången signal kallad Videodrome. Singalen innehåller extremt våldsamma scener; mord, tortyr och S&M. Max blir besatt av singalen och gör allt för att spåra den, och få den att sändas på hans kanal. När han kontaktar hans leverantör angående "Videodrome" får han reda på vartifrån den sänds och att sändingarna är renodlade snuffmovies. Max flickvän Nicki ger sig iväg till pittsburgh för att ställa upp i en sändning av Videodrome och det dröjer inte lång tid innan Max själv befinner sig i någonting han inte längre har kontroll över.





Pet Sematary 2 (1992)

Detta gott folk, är en av filmerna som väckte min hunger för skräckens underbara värld, och därför en av mina ultimata favoriter. Både första filmen och denna bedårande uppföljare har någonting som andra filmer saknar; en själ, en atmosfär som inte går att efterapa och en kall och kuslig känsla vilandes över sig. De båda filmerna kompenserar varandra perfekt, det den första filmen saknar har den andra osv osv.

I filmen får vi möta Jeff och hans pappa Chase, som efter moders tragiska död flyttar till hennes hemstad Ludlow.
Chase tar jobbet som stadens veterinär och dom flyttar in i ett hus på landsbygden. Sonen Jeff träffar snart Drew, plastson till stadens sheriff Gus. En dag får Jeff höra om stadens djurkykogård och dom hemligheter som vilar bakom den, och  när Gus en natt skjuter Drews hund, begraver de båda pojkarna liket på den förbjudna platsen bortom djurkykogården. Någonting som dom kanske inte skulle ha gjort, för ibland är döden att föredra.



BUMMER....

Lat och korkad som man är skrev man ju OKTOBER ist för NOVEMBER på musiktipset, och det där med att skriva om är för folk som inte vågar slåss

   

Musiktips 12 okt

Summoning

Man säger att kärlek aldrig dör, och i detta fall verkar det ligga någonting i det.
Detta är mitt tionde år som stor summoning fantast och lågan brinner fortfarande lika starkt.
Med sex stycken studioalbum (ett till påväg) och diverse mini cds är detta ett band med bred variation trotts den snäva musikstilen; Atmosfärisk blackmetal med Tolkien influenser.
Bandet består av två stycken österrikare som harvat på i det fördolda sedan 1995.
Skivorna varierar mycket i kvalié och uppbyggnad (iaf enligt mig och säkert dom flesta som spenderat några år vid deras sida), men dom lämnar aldrig den fantasyfulla atmosfären och dom medeltida slingorna som kantrar alla deras album.
Vill man ha stenhård blackmetal är detta kanske inte det bästa bandet, men vill man låta sig föras med tillbaka i tiden, och ut på en resa utan slut så är Summonings skivor ett måste.






Då jag just nu befinner mig i en svacka där jag lyssnar på väldigt lite musik, kommer det kanske dröja några dagar mellan mina musiktips, men jag antar att ni klarar er endå. Och bra musik går faktiskt att hitta själv, NI ÄR JU FÖR FAN VUXNA MÄNNISKOR OCH INTERNET ÄR UPPFUNNET

Filmtips 12 november

Poultryeist: Night of the chicken dead (2006)

Om jag säger Troma vet nog dom flesta vad jag talar om, och här har vi just en film från Tromagänget. När "The American Chicken bunker" öppnar deras nya snabbmats-restaurang på platsen där en gång Tromahawks indianska kyrkogård en gång låg, börjar märkliga saker att ske. En fruktansvärt klockren film som borde ses av ALLA, och det redan ikväll, och för att inte säga för mycket lämnar jag bara dessa rader som teasers och uppmanar er att se den.




Men behind the sun (1988)

En film med uppgiften att berätta "sanningen" om vad som försegick på regemente 731, beläget i det nordöstra Kina, som belägrats av japanerna under första delen av 1900 talet. Deras hat och vrede mot närliggande länder är något man ständigt blir påmind om i denna film, och detta är någonting man inte gärna erkänner eller pratar om ens idag.

För att vända krigslyckan för japanerna, sker forskning kring bakteriella vapen i det topphemliga regemente 731, där kineserna får utstå test efter test med vidrigheter. Detta är INGEN film jag kan rekomendera för er känsliga, då den innehåller  många vidriga och starka scener. Ett perfekt exempel på att människan är född ond och att jorden skulle ha varit ett paradis om vi aldrig hade utvecklats så långt som vi gjorde. Detta är dock en film som borde ses, då den bygger på verkliga fakta som inte borde få begravas i tiden....




Strain live at Chorazin

Nu i lördags äntrade Strain scenens ljus för första gången.
Veckor av kaos och stress fick sitt slut och folk fick det dom ville ha.
Pga bristen på närvarande ljudtekniker blev kanske inte ljudet det bästa eller det vi hade hoppats på, och om sanningen ska fram blev det inte ens som det lät på soundchecken. Men tur i oturen skulle man väl kunna säga, då alla rundgångar som konstant uppstod, nästan enbart hördes bakåt, och uppfattades av Kadmon och mig.
Det var långt ifrån dom gladaste gossarna som lämnade scenen, men efter att ha pratat med folk som stått på olika ställen i lokalen så visade det sig att dessa rundgångar nästan bara uppfattades av folk väldigt nära högtalarna. Och efter att ha sett diverse filmsnuttar från spelningen visade det sig att det kanske inte gick så dåligt som vi hade trott, även om ljudet i sig, även utan rundgångar, kanske inte var det bästa och mest rättvisa. Hela spelningen filmdes och vi borde kanske inte uttala oss vare sig posetivt eller negativt förens vi har sett den filmen.

Nästa stopp för Strain KAN bli Falun.
Dock är ingenting säkert angående det, och vi har en hel del jobb framför oss för att bli klara med första skivan och mogna för scenen igen. Vi vill tacka alla som kom och tittade på oss, och vi hoppas att dom som var där gillade vad dom såg och hörde.

FIlmtips 10 nov

Ilsa She wolf of the SS (1975)

Denna film utspelar sig i ett koncentrationsläger under andra världkriget.
Vi får lära känna Ilsa, en stenhård kvinna med ett hjärta av sten, och en omättlig sexlust.
Hon spenderar hennes dagar med att tortera kvinnorna och männen på lägret sexuellt, och nätterna med att försöka stilla sin egen hunger för sex. Men hela hennes liv och tillvaro börjar sakta med säkert att ställas på hög kant när Wolfe kommer till lägret som fånge. Denne Wolfe är allt vad Ilsa någonsin kunnat drömma om, men kommer hon hinna se vad som böjrar hända, innan det är försent?




Strip nude for your killer (1975)

Livet på en fotoagentur är inte alltid en dans på roser, åtminstonde inte på denna...
Filmen börjar med ett dödsfall, en ung modell, vars lik gömms i hennes egen lägenhet av läkaren i fråga. En dag hittas läkaren mördad och det dröjer inte länge förens nästa mordoffer hittas. Någon tycks ha en gås oplockad med folket på argenturen, men frågan är bara vem? Och går personen att stoppa, medans någon fortfarande finns i kvar i livet?!


RSS 2.0