Uppehåll

Jag befinner mig på annan ort och kommer därför inte blogg nått på några dagar.
Men känn ej fruktan, ty jag kommer tillbaka½

FilmVARNINGAR 27 Jan

The Mail man (2004)

Det är nog svårt att hitta en film som är sämre än The Mailman! Det finns verkligen ingenting hos denna film som är bra, och då menar jag ingenting! Storyn är hemsk, skådisarna är hemska, effekterna är hemska, allt är bara HEMSKT!
Skiten handlar om Darius Foxx som blivit störd av att ha sett sina färäldrar mördas som barn. När han sen växer upp dödar han en brevbärare i en sömnig småstad och bestämmer sig för att terrorisera sin lille bror och hans adoptivfamilj utklädd till stadens nya brevbärare. Makes no sence, men lillebrorsan är också ett jävla ashole och dom två börjar sedan att ge sig hans bästa vän och hans plastsyster.

FY FAN SÄGER JAG BARA!

Betyg: Apkräk



Island of the dead (2000)

Shysst! Ännu en bra zombierulle tänker man... My ASS säger jag bara.
Filmen handlar om en skock människor som blir fast på en ö utanför New York, en ö där okända lik har begravts sedan slutet på 1800 talet. En mäklarfirma har planer på att bebygga ön, och när dom är där för att göra vad dom nu ska göra så invarderas dom plötsligt av..... ÖVERNATURLIGA FLUGOR! Antar att det ska föreställa de dödas själar eller nånting, men värdelöst äre iallafall. Har inte mycket minne av varför dom faktiskt blir fast på ön eller sånna små detaljer, men jag minns iallafall att filmen suger och att man bör hålla sig borta ifrån den i tid och evighet.

Betyg: - 4½




Filmtips 26 Jan

I´ll bury you tomorrow  (2002)

Dolores verkar vid första ögonkastet vara en fullt normal person utan större problem, men om folk bara kände till de mörka hemligheter som hon dålt i sitt förflutna skulle ingen våga sig nära henne, varken död eller levande.

Hon knackar en dag på dörren till Beech´s funeral home och söker anställning, något ägarna snabbt ger henne pågrund av hennes kunskaper i området. Det ägarna inte vet är att hennes brinnande passion för sitt yrke har en djupare och mörkare underton, och att uttrycket "Rest in peace" är något som inte längre kommer att gälla Beech´s Funeral Home...

För att vara en lågbudget film måste jag faktiskt säga att den är riktigt  bra, och jag brukar dessutom ibland ha lite svårt för "hemma produktioner", men I´ll bury you tommorow är klockren på alla sätt och vis och förtjänar en plats här på min blogg.

Betyg: 7



The Jackhammer massacre (2004)

Jajamensan, filmen är PRECIS så bra och brutal som titeln antyder, även om det tar sin lilla tid innan borren kommer fram. Anyway, Jack var en gång i tiden en mycket framgångsrik man, men när han dras ner i drogträsket rasar hans liv och hans vardag slås i spillror. En dag får Jack sparken från sitt jobb som vaktmästare på en verskad, detta leder till att totalt kaos i huvudet på Jack och han går bärsärk med en slagborr. Alla tycks vara emot honom, alla vill honom ont, och hans enda riktiga vän är död, men han hjälper så gärna Jack med vad som måste göras med goda råd ifrån andra sidan.

Denna film är väl kanske inte heller nått multi milion projekt, men ack så bra endå. klart värt att nämna är också att Rob och Rachell Rotten är med på ett hörn i filmen!

Betyg: 7



Filmtips 25 jan

Lisa Lisa (1977)

Kalla den "Axe", The california axe massacre" eller "Lisa Lisa", som många av dom äldre rysarna har just denna film nästan lika många namn som en hemlös katt har fästningar. När jag såg filmen drogs mina tankar lite smått till Wes Cravens "The last house on the left", som jag även tipsat om för några månader sedan. Filmen handlar om tre stycken badguys på flyckt ifrån lagens långa arm. Dom söker skydd i ett ensligt beläget hus mitt ute i ingemansland. Huset är bebott av Lisa, en ung och oskuldsfull flicka, och hennes paralyserade morfar (eller farfar). Efter ett våldtäcksförsök tröttnar den unga Lisa på att ha de objudna gästerna i sitt hem och använder blandannat en yxa för få slut på det hela.

Filmen är väldigt kort och har en ganska fattig story och ett manus som inte kan ha varit många sidor långt, men den har endå hyllats av många "gore fantaster" världen över, ochjag måste säga att jag håller med dom, på ett sätt som jag själv inte kan sätta fingret på.

Betyg: 6



The dark hours (2005)


Samantha har under många år försökt tränga sig in i hjärnorna hos serie mördare och andra mänskliga monster i hennes yrke som psykiatriker, men under några timmar tvingas hon tränga djupt in i sig själv, djupare än hon någonsin tidigare grävt. Samantha lider av en obotlig hjärntumör som utan förvarning börjar växa igen, hon bestämmer sig för att koppla av under en helg i hennes stuga tillsammans med hennes man och syster. Men Samantha märker snart att allting inte står rätt till mellans hennes man och syster, och saken blir inte bättre när det knackar på dörren och Samantha och hennes "familj" befinner sig i en dödlig version av sanning och konsekvens.

Detta är en såndär film som man tror att man greppar fullständigt, tills allting ställs på högkant och man är vilse i sina egna tankar om vad som nyss hände, och när allt faller på plats är ingenting som man från början trodde.

Betyg: 6


Filmtips 24 Jan

Dagens filmtips kommer innefatta två av mina favoritfilmer, vilket då självfallet innebär att dom måste kollas upp på rot!


Maniac (1980)


Förbjuden i en hel drös med länder, sjuk så att det förslår och stämningsfull som bara den...
En rätt bra beskrivning på maniac. Vi får följa med Frank Zito in i hans värld där förföljelse och kvinnomord är vardag. Efter en hemsk uppväxt med modern utvecklar Frank ett starkt hat och hämdbegär mot  kvinnor, men trotts sitt brinnande hat mot modern så kan han inte undgå att sakna henne, och därför skallpera hans offer och sätta deras skalp på skylltdockor som han fyller sin lägenhet med. En dag träffar han en fotograf som väcker underliga känslor inom honom, är hon den han sökt efter så länge, eller bara ett nytt offer för hans sinnesförvirring?

Betyg: 9




The Texas chainsaw massacre 2 (1986)

Dom flesta känner till att motorsågs masakern är en väldigt populär film att pumpa pengar ur via uppföljare, re-makes och prologer. Många av dessa filmer är dock väldigt lika varandra och inte allt för mycket att hänga i julgranen, om man inte tycker om 90 minuter med hemska tortyrscener. Det som däremot skiljer tvåan ifrån mängden är den orginella storyn som för en gångs skull inte handlar om ett gäng halvpuckade ungdomar som bara råkar ha vägarna förbi den vedervärdiga familjen i Texas. Denna film handlar faktiskt om en radio DJ som av en slump råkar få ett av "Leatherface" mord inspelat i ett telefonsamtal. Hon vänder sig till ortens polis (mycket skickligt spelad av allas våran underbara Dennis Hopper), han ger henne rådet att spela upp mordet i radio och därför försöka locka fram den bestialiska familjen.

En liten fotnot sådär på tumanhand; Namnet på min blogg kommer faktiskt ifrån just denna film... "It´s a dog eat dog world, and from where i sit there just ain´t enough damn dogs"

Betyg: 9




FilmVARNINGAR 23 Jan

-//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\--//\\-

VARNING ACHTUNG WARNING
Se INTE dessa filmer

Många av dom filmerna jag väljer att tipsa om här på min blogg är ofta rätt kassa, det medger jag, men dom är endå kassa på ett sånt sätt att det gör dom charmiga. Dagens filmer är däremot så kassa (enligt mig) att dom bara är bedrövliga ,och att se klart dom är som att pissa på ett elstängsel med könet fullt av herepesutslag och bålgetingstick.

The Pumpkin Karver (2006)

Mitt minne har faktiskt förträngt mycket av denna film och därför kan jag inte ge mig in på en djupa beskrivning av handlingen, men det jag minns var ungefär så här;

Jonathan´s (tack imdb) syster Lynn är tillsammans med ett riktigt as till pojkvän, och när han utsätter Lynn för ett hemska skämt går det för långt och det slutar med att Jonathan knivhugger pojkvännen till döds.
Några år senare flyttar / reser Jonathan och Lynn till en liten stad där Lynn har några vänner. Jonathan som alltid varit en halvskadad ung man börjar drabbas av svåra drömmar och förföljelsemani, och han är bergsäker på att det är Lynn´s döda pojkvän som sätter igång med att döda Jonathans nya vänner en i taget.

Betyg: "Like puking on a pile of shit"




Les Cauchemars naissent la nuit (1970)

Även kallad "NIghtmares comes at night"...No shit, när brukar man annars drömma mardrömmar?

En dum jävla film om två stycken exotiska dansöser som inleder en sexuell relation med varandra. Efter en tid börjar en av dom drömma mardrömmar om att hon mördar folk, vill också minnas nått om sexdrömmar också. Ju längre tiden går desto mera levnde känns hennes mardrömmar och snart kan hon inte längre skilja på röm och verklighet. Detta kan ju låta spännande som fan och som nått är värt att kolla upp, men tro mig; DON`T!
Filmen innehåller mest en aslång halvlam strippscen, menlösa diskutioner med en läkare och inte så mycket mer.

Nu var det iofs ett tag sedan jag såg filmen och ljudet var inte speciellt bra, så med bättre ljud eller möjligen med text så kanske filmen inte är lika hemsk, men tro mig; Det jag tror mig minnas om filmen och just har skrivit, ner känns förmodligen mera spännande än filmen i sig.

Betyg: 1



Living Hell (2008)

Även kallad Organizm.
När Frank var liten såg han sin mor döda hans far och sedan ta sitt liv. Men innan hon skjöt sig var hon hygglig nog att rista in en nummer och siffer kombination i sin lille sons handflator. Kombinationen är nummret på ett förvarings rum långt nere i en militärbas. Frank går genom hela sitt liv med vetskapen om att han måste ta sig ner i basen och förstöra det som vilar i dess mörker, innan det bryter sig ut och förstör allt i dess väg, och en dag beger han sig dit..

Om man gillar filmer där halvtaskigt gjorde rötter (?) agerar som the bad guy så detta verkligen en film jag varmt kan rekomendera, men om du är som jag och tycker att det bara är löjligt så håll dig för fan borta från denna skit.
Vill minnas att filmen har två eller möjligen tre bra scener ungefär.

Betyg: 1




Filmtips 22 Jan

Pumpkinhead (1988)

Vad skulle du göra om din enda son, din enda familjemedlem och den enda som håller dig kvar i livet, en dag blir påkörd och dog? Ed Harley har sitt sätt att handskas med situationen, men frågan är bara om hans val verkligen var det bästa och mest genomtänkta? Genom en häxa får han en förbannelse att vila över de ungdomar som av misstag tog livet av Eds son.
Men när ungdomarna tas en efter en av det monster som häxan sänt efter dom på Eds begäran, börjar han inse vad han gjort. Inte en speciellt obehaglig eller läskig film på något sätt och vis, men en ganska skön rulle att knäppa på en kväll när tristessen ligger som en bakfylla över dig.

Betyg: 6



Knock Knock (2007)

Vad ska man säga här då? En typsik som amerikansk rysare, inte speciellt orginell på något sätt och en av många tusentals rysare som aldrig blev riktigt stor. Men någonting hos filmen fick mig iaf att ta med den här, dock är jag inte själv säker på just exakt vad det var. Filmen handlar som vanligt om ett gäng ungdomar som mördas en i taget, den ena värre efter den andra. Det enda som sammanbinder morden är att sättet offren mördas på går att förknippa med dess fäders yrke.

Den frågan som jag personligen ställer mig är hur en film som Knock Knock inte går direkt upp på biotoppen i de flesta länderna precis som tex Scream gjorde. Men människan ska inte veta allt om livet och dess mysterier, och det är ju jävligt tydligt.

Betyg: 5







Filmtips 21 Jan

The signal (2007)

En dag börjar alla mobiltelefoner, tv-apparater och radio-apparater sända ut en signal, en signal som gör mottagarna galna och ställer dom iför ett simpelt val; Att dödas eller att döda...

Filmen är uppbyggd av tre stycken olika små storys, innehållande olika mäniskor och med olika perspektiv på situationen som råder i staden. The Signal är en härlig och udda film innehållande zombie-liknande varelser, litervis med blod och våld i alla former tänkbara. En riktig toppenrysare med andra ord!

Betyg: 8




Happy birthday to me (1981)

Yet another 80-s slashermovie, smaskens.

Virgina är dotter till en milionär, och hennes vänner är även dom rikemansbarn. Dom ser sig själv som kungar över staden och dom känner att dom kan göra precis vad som faller dom in. Men sakta med säkert börjar deras gäng splittras och Virginias vänner försvinner spårlöst. Det går snart inte att bortse ifrån att det går en mördare lös, en mördare som verkar ha Virginia och hennes vänner som måltavla. Samtidigt som Virginia ser sina vänner försvinna en efter en, så slåss hon även mot blackouter och hemska minnen ifrån en svår olycka  som ägde rum något år innan filmen utspelar sig. Rätt hygglig film, om man inte väntar sig för mycket av den.

Betyg: 5



Filmtips 20 Jan

Wild zero (2000)

Wild zero handlar om Ace, en ung "wannabie rocker", som av en slump lyckas hjälpa sina största idoler Guitar wolf ur en knipa. Efter att ha blandat blod med bandets frontman (med samma namn som banden) får Ace en visselpipa för nödsituationer. Det visar sig att det inte dröjer länge innan han tvingas använda den när jorden invarderas av utomjordingar som förvandlar folk till zombis.

Mera behövs nog inte sägas om filmen i sig, förutom att soundtracket är asgrymt och att det är riktigt underhållande att se ett riktigt punk/rock n roll band göra en så bra skådespelar insatts som bandet Guitar Wolf gör som sig själva i Wild zero.

Betyg: 7




Camp Slaugther (2004)

Om jag någongång skulle få för mig att göra en lista över filmer som är så kassa att dom blir, så skulle just Camp Slaugther komma väldigt högt upp på den listan. När detta nu är sagt vill börja med att säga att filmen är svensk och lika så är alla skådespelarna. Att dialogerna är urkassa är en sak, men att alla sedan pratar engelska gör filmen fruktansvärt underhållande, om man nu står ut hela filmen.

Filmen är en typisk slasher-film och har precis samma story som andra filmer i genern; En bil full med ungdomar beger sig till en stuga över en helg för att festa (och självklart finns det två stycken i gruppen som inte kan låta bli att knulla så gott som hela tiden). En bit ifrån stugan ligger ett slott som rymmer på mörka hemligheter, blandannat nått form av missfoster som har hållits inlåst i en djup brunn i en herrans massa år. Ungdomarnas helg blir inte direkt som planerad när just detta freak rymmer från sin fångenskap och kommer efter dom en efter en.

Betyg: 2




Chopper Chicks in zombietown (1991)

Jag antar att namnet avslöjar det mesta om denna film; En splatterkomedi innefattande zombisar, och självklart biker-brudar, och man kan även räkna ut att Troma gänget ligger bakom på ett eller annat sätt?! Rätt alltsammans.

Ett motorcykelgäng anläder en dag till en stad mitt ute i ödemarken, och det är nog tur för staden det... I en närliggande gruva hålls en grupp zombis inlåsta, och självklart så tajmas deras flykt med motorcykelgängets ankomst. När dom väl kommit ut är det ingenting som hindrar dom från att bege sig till staden för att göra det zombis gör mest, äta på folk. Det enda som står mellan horden av levande döda och stadsborna är våra hårdhudade hjältinnor.

Betyg: 7




Black Christmas (2006)

Innan jag säger någonting om denna film vill jag börja med att berätta att orginalet Black Christmas kom redan 1974, och att detta inlägg handlar om remaken från 06 och ingenting annat. Vill också passa på att säga att denna film skulle egentligen ha postats på självaste julafton, men som ni sett så bidde det inte så.

Billy sitter på mentalsjukhus för mordet på sin mor, men han kan inte sluta tänka på sitt barndomshem. Så på självaste julafton rymmer han och beger sig tillbaka. Hans barndomshem är nu bebott av en kvinnoförening (?), och han börjar i stillhet avverka dom nya "inkräktarna" en efter en. Julstämningen är hög och snön ligger vit, men det dröjer inte länge innan julaftonskvällen börjar anta en något rödare färg.

Betyg: 7







Sent ska syndaren vakna...

Jag vill först börja med att be folket om förlåtelse för min långdragna tystnad.
Men efter julen är över, det nya året är inlett och lusten till att blogg har kommit tillbaka, så är min plan att köra på som vanligt igen. Det enda jag tänker ändra på är det förbannade betygsystemet... Från och med nu kommer det bara finnas BETYG: 1-10. Thats it, det behövs inte mer och det borde jag fattat från början.

RSS 2.0