Filmtips 24 Jan

Dagens filmtips kommer innefatta två av mina favoritfilmer, vilket då självfallet innebär att dom måste kollas upp på rot!


Maniac (1980)


Förbjuden i en hel drös med länder, sjuk så att det förslår och stämningsfull som bara den...
En rätt bra beskrivning på maniac. Vi får följa med Frank Zito in i hans värld där förföljelse och kvinnomord är vardag. Efter en hemsk uppväxt med modern utvecklar Frank ett starkt hat och hämdbegär mot  kvinnor, men trotts sitt brinnande hat mot modern så kan han inte undgå att sakna henne, och därför skallpera hans offer och sätta deras skalp på skylltdockor som han fyller sin lägenhet med. En dag träffar han en fotograf som väcker underliga känslor inom honom, är hon den han sökt efter så länge, eller bara ett nytt offer för hans sinnesförvirring?

Betyg: 9




The Texas chainsaw massacre 2 (1986)

Dom flesta känner till att motorsågs masakern är en väldigt populär film att pumpa pengar ur via uppföljare, re-makes och prologer. Många av dessa filmer är dock väldigt lika varandra och inte allt för mycket att hänga i julgranen, om man inte tycker om 90 minuter med hemska tortyrscener. Det som däremot skiljer tvåan ifrån mängden är den orginella storyn som för en gångs skull inte handlar om ett gäng halvpuckade ungdomar som bara råkar ha vägarna förbi den vedervärdiga familjen i Texas. Denna film handlar faktiskt om en radio DJ som av en slump råkar få ett av "Leatherface" mord inspelat i ett telefonsamtal. Hon vänder sig till ortens polis (mycket skickligt spelad av allas våran underbara Dennis Hopper), han ger henne rådet att spela upp mordet i radio och därför försöka locka fram den bestialiska familjen.

En liten fotnot sådär på tumanhand; Namnet på min blogg kommer faktiskt ifrån just denna film... "It´s a dog eat dog world, and from where i sit there just ain´t enough damn dogs"

Betyg: 9




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0