Filmtips 20 Jan

Wild zero (2000)

Wild zero handlar om Ace, en ung "wannabie rocker", som av en slump lyckas hjälpa sina största idoler Guitar wolf ur en knipa. Efter att ha blandat blod med bandets frontman (med samma namn som banden) får Ace en visselpipa för nödsituationer. Det visar sig att det inte dröjer länge innan han tvingas använda den när jorden invarderas av utomjordingar som förvandlar folk till zombis.

Mera behövs nog inte sägas om filmen i sig, förutom att soundtracket är asgrymt och att det är riktigt underhållande att se ett riktigt punk/rock n roll band göra en så bra skådespelar insatts som bandet Guitar Wolf gör som sig själva i Wild zero.

Betyg: 7




Camp Slaugther (2004)

Om jag någongång skulle få för mig att göra en lista över filmer som är så kassa att dom blir, så skulle just Camp Slaugther komma väldigt högt upp på den listan. När detta nu är sagt vill börja med att säga att filmen är svensk och lika så är alla skådespelarna. Att dialogerna är urkassa är en sak, men att alla sedan pratar engelska gör filmen fruktansvärt underhållande, om man nu står ut hela filmen.

Filmen är en typisk slasher-film och har precis samma story som andra filmer i genern; En bil full med ungdomar beger sig till en stuga över en helg för att festa (och självklart finns det två stycken i gruppen som inte kan låta bli att knulla så gott som hela tiden). En bit ifrån stugan ligger ett slott som rymmer på mörka hemligheter, blandannat nått form av missfoster som har hållits inlåst i en djup brunn i en herrans massa år. Ungdomarnas helg blir inte direkt som planerad när just detta freak rymmer från sin fångenskap och kommer efter dom en efter en.

Betyg: 2




Chopper Chicks in zombietown (1991)

Jag antar att namnet avslöjar det mesta om denna film; En splatterkomedi innefattande zombisar, och självklart biker-brudar, och man kan även räkna ut att Troma gänget ligger bakom på ett eller annat sätt?! Rätt alltsammans.

Ett motorcykelgäng anläder en dag till en stad mitt ute i ödemarken, och det är nog tur för staden det... I en närliggande gruva hålls en grupp zombis inlåsta, och självklart så tajmas deras flykt med motorcykelgängets ankomst. När dom väl kommit ut är det ingenting som hindrar dom från att bege sig till staden för att göra det zombis gör mest, äta på folk. Det enda som står mellan horden av levande döda och stadsborna är våra hårdhudade hjältinnor.

Betyg: 7




Black Christmas (2006)

Innan jag säger någonting om denna film vill jag börja med att berätta att orginalet Black Christmas kom redan 1974, och att detta inlägg handlar om remaken från 06 och ingenting annat. Vill också passa på att säga att denna film skulle egentligen ha postats på självaste julafton, men som ni sett så bidde det inte så.

Billy sitter på mentalsjukhus för mordet på sin mor, men han kan inte sluta tänka på sitt barndomshem. Så på självaste julafton rymmer han och beger sig tillbaka. Hans barndomshem är nu bebott av en kvinnoförening (?), och han börjar i stillhet avverka dom nya "inkräktarna" en efter en. Julstämningen är hög och snön ligger vit, men det dröjer inte länge innan julaftonskvällen börjar anta en något rödare färg.

Betyg: 7







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0