Filmtips 17 Nov

(Har varit bortrest i helgen.
Där av inga blogginlägg.)

Twilight zone (1959- 1964)

Dagens första filmtips är faktiskt INTE filmen "Twilight zone" från 83, utan idag vill jag passa på att tipsa om orginalserien som spelades in mellan 1959 och 1964. 156 avsnitt fördelade på 4 säsonger, med en avsnittslängd på 30 minuter (60 min på säsong 4). Kalasbra serie om man frågar mig; Svartvit, spooky och fortfarande med vissa riktigt orginella avsnitt.
1985 till 1989 spelades "The new twilight  zone" in, och sändes i svea-rike under 1990. Dock saknas den charm som den tidiga serien besatt. Så vill ni se djupt in i mänsklighetens sinne, dess rädsla och mysterierna som vår värld besitter, då är Twilight zone en serie för er.




Amityville 1992- It´s about time (1992)

Del sex i denna klockrena serie skräckfilmer.
Jack återvänder hem från ett affärsmöte i Amityville. Med sig hem har en gammal klocka från 1600 talet. Den får sin plats i jacks och hans familj vardagsrum. Men klockan gör mer än bara räknar tiden, sekund för sekund; Det Jack inte vet är att klockan är tillverkad av en nekromantiker från forna dagar , och inom kort börjar folk i familjens närhet att dö, Jack och hans dotter börjar bete sig underligt och tiden börjar hoppa över timmar och sakta ner.
Har Jack fört med sig klockan in i deras hus, eller har han för med sig deras hus in i klockan?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0