Filmtips 13 nov

Videodrome (1983)

Max Renn, den drivande kraften bakom kanal 83, är ständigt på jakt efter nya och chockerande program för kanalens räkning. En dag snubblar en av hans medarbetare över en illa åtgången signal kallad Videodrome. Singalen innehåller extremt våldsamma scener; mord, tortyr och S&M. Max blir besatt av singalen och gör allt för att spåra den, och få den att sändas på hans kanal. När han kontaktar hans leverantör angående "Videodrome" får han reda på vartifrån den sänds och att sändingarna är renodlade snuffmovies. Max flickvän Nicki ger sig iväg till pittsburgh för att ställa upp i en sändning av Videodrome och det dröjer inte lång tid innan Max själv befinner sig i någonting han inte längre har kontroll över.





Pet Sematary 2 (1992)

Detta gott folk, är en av filmerna som väckte min hunger för skräckens underbara värld, och därför en av mina ultimata favoriter. Både första filmen och denna bedårande uppföljare har någonting som andra filmer saknar; en själ, en atmosfär som inte går att efterapa och en kall och kuslig känsla vilandes över sig. De båda filmerna kompenserar varandra perfekt, det den första filmen saknar har den andra osv osv.

I filmen får vi möta Jeff och hans pappa Chase, som efter moders tragiska död flyttar till hennes hemstad Ludlow.
Chase tar jobbet som stadens veterinär och dom flyttar in i ett hus på landsbygden. Sonen Jeff träffar snart Drew, plastson till stadens sheriff Gus. En dag får Jeff höra om stadens djurkykogård och dom hemligheter som vilar bakom den, och  när Gus en natt skjuter Drews hund, begraver de båda pojkarna liket på den förbjudna platsen bortom djurkykogården. Någonting som dom kanske inte skulle ha gjort, för ibland är döden att föredra.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0