Filmtips 19 okt

Copycat (1995)

En seriemördare är lös i San Francisko, en man med blick för detaljer och för "the golden oldies".
Genom att kopiera diverse äldre brott, signerade Dahmer, berkowitz, Desalvo osv, sätter han staden i skräck.
Polisen tar i brist på ledtårdar hjälp av Helen Hudson, en tillbakadragen psykiatriker som är expert på området seriemord.
När mördaren börjar rikta sin uppmärksamhet mot Helen genom meddelanden och inbrott i hennes lägenhet börjar tiden rinna ut. Ska polisen hinna stoppa honom innan något händer Helen?

Denna film är lite av en "golden oldie" för mig med.
Såg den väldigt ofta när jag var yngre, och det var just denna film som fick mig att bli intresserad av vad som rör sig i huvudet på en sjuk människa.

"He´s doing Son of Sam"




Nekromantic (1987)

En tysk lågbudget film om ett ungt par med en dragning mot döda kroppar.
Robert jobbar för ett företag som "städar" upp efter bilolyckor och liknande händelser. Han är ständigt i kontakt med lik och döden och han har för vana att släpa hem kroppsdelar till hans och flickvännen Bettys lägenhet, där han bevarar dom prydligt i glasbyttor på en hylla i vardagsrummet. Men en dag får han chansen att inte bara släpa hem diverse kroppsdelar, utan denna gång ett helt ruttnande lik. Betty blir till sig när han kommer hem och det dröjer inte länge innan paret har sex brevid liket och börjar blanda in det i akten. Men inget varar för evigt och det blir allt sämre mellan Robert och Betty av olika anledningar, och Betty verkar plötsligt föredra deras "gemensamma vän" framför Robert.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0