Filmtips 10 Mars

The evil (1978)

Okej, here´s the thing! Om man köper ett gammalt nergånget slott, sedan hittar en lucka i källaren som är fastkilat med ett stort kors, varför i hela helvetet tar man då bort det? Detta är precis vad som händer i The evil.

Slottets nya ägare ber sina vänner och bekanta om hjälpt med att komma till rätta i deras nya hem, och precis som jag nyss skrev så avlägsnas ett kors ifrån en lucka i källaren. Det dom inte räknat med är någonting finns nere i luckans mörker, någonting som självfallet tar tillfället i akt och rymmer. Det som skulle ha blivit en trevlig helg i hjälpsamhetens tecken slutar i död och förintelse.

Betyg: 5
(Det är svårt att faktiskt tycka illa om gamla klassiker som denna)




The Devonsville Terror (1983)

Devonsville, en liten by mitt i ingenstans. En liten by där alla känner alla och det som händer på morgonen är gamla nyheter till solnedgång. Devonsville är också en by där invånarna brutalt mördade tre stycken häxor 300 år tidigare, tre häxor som förkastade Devonsville med förbannelser och löften om hämnd.

300 år senare anländer tre stycken unga flickor till byn, tre unga flickor som snabbt finner varandra, tre unga flickor som drar blickarna till sig från befolkningen. Det dröjer inte länge förens snacket går om de nya invånarna, och det dröjer heller inte allt för lång tid innan en modern häxjakt drar igång och helvetet bryter löst i Devonsville.

Betyg: 4
(en bra film med bra stämning, men lite för seg tyvärr)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0