Filmtips 5 Mars

Horror in the attic (2001)

Även känd som The attic Expeditions.. Här har vi en märklig historia som förmodligen inte kommer uppskattas av alla läsare. Om jag fattat handlingen korrekt (vilket jag absolut inte vill svära på) så är handlingen som följer;

Trevor döms till en lång vistelse på ett mentalsjukhus för ett brutalt mord på sin flickvän. Stället drivs av en viss Dr. Elk, som själv verkar ha mer än en skruv lös. Dr Elk verkar även vara mycket intreserad av någonting som ligger djupt begravet inom Trevor. Ju mer tid Trevor spenderar inspärrad med dom andra patienterna, ju mer fundersam blir han på om mordet verkligen har ägt rum, eller om det är ett inplanterat minne som ska leda Dr. Elk till det han vill åt...

Betyg: 4
(Everybody loves a tankenöt, fast lite mera fart skulle inte skada)




Frailty (2001)


Fenton Meeks kommer in dag in på FBI´s högkvarter och erkänner att hans bror Adam är den berycktade seriemördaren "God´s hand". Han berättar för för Agent Wesley Doyle om hur hans far en dag  påstod sig få en vision och ett uppdrag av gud. Ett väldigt simpelt och brutalt uppdrag; Döda de demoner som kommit till jorden i mäniskoform för att skada andra.
Han berättar om hur han själv och Adam tvingats se på när fadern dödat den ena efter den andra med en yxa i ett hemligt rum under ett av uthusen. När fadern senare dött ska Adam på egen hand ha fortsatt att utföra "guds uppdrag" under namnet "god´s hand".

Kalasbra film på alla sätt och vis, men om filmen egentligen är någon rysare som den tydligen brukar klassas som är jag dock osäker på och låter er läsare avgöra saken om ni någon gång skulle se filmen.

Betyg: 8







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0